Ravintovalmennus

Ihmiset ajattelevat usein, että laihduttaminen on kertaluonteinen tapahtuma, joka alkaa ja päättyy uudenvuoden myötä.

Todellisuudessa useimmat ihmiset tietävät, että heidän on tehtävä muutoksia elämäntapoihinsa, mutta heillä ei ole siihen tarvittavia välineitä tai tietoa.

Tässä kohtaa ravintovalmennus astuu kuvaan. Ravintovalmennus on palvelu, joka auttaa ihmisiä kehittämään taitoja parempien elintarvikevalintojen tekemiseen ja ruokavalion hallintaan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tässä kirjoituksessa perehdytään tarkemmin ravintovalmennuksiin

Kenelle ravintovalmennus sopii?

Ravintovalmennus tarkoitettu niille, jotka haluavat parantaa terveyttään tai laihtua, mutta silti nauttia rakastamistaan ruuista ilman nälkää.

Toisin kuin muissa valmennuksissa, joissa keskitytään joko kalorien laskemiseen tai ruokavaliorajoituksiin, ravintovalmennuksessa käytetään molempia lähestymistapoja, jotka räätälöidään erityisesti kunkin asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Lisäksi se tarjoaa tukea, jota asiakkaat tarvitsevat, kun he liikkuvat kohti terveellisempi elämäntapa

Ravintovalmennus sopii ihmisille, jotka haluavat parantaa terveyttään tai laihtua, koska se tarjoaa tukea sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteet. Tärkeää on myös, että se kannustaa kohtuuteen ja auttaa asiakkaita nauttimaan rakastamistaan ruoista.

Miten ravintovalmennus toimii?

Ravintovalmennus on joustava ja räätälöidään juuri sinun tavoitteidesi mukaan, olipa kyse sitten yleisestä lähestymistavasta tai tiukemmasta suunnitelmasta. Näin varmistetaan, että palvelu on sinulle merkityksellistä, eikä sitä, mitä voidaan käytännössä toteuttaa luokkaympäristössä.

Lisäksi valmentajat antavat sinulle käytännön tietoa annoskoosta ja siitä, miten voit tehdä terveellisiä korvikkeita ruoanlaitossa . He voivat myös laatia suunnitelman erilaisia tilanteita, kuten juhlia ja perheillallisia varten

Ennen jokaista istuntoa valmentaja arvioi viikoittaisesta punnituksesta tai edistymiskuvista saadun palautteen, jotta hän voi mukauttaa painonpudotusmatkaasi sen mukaisesti.

Mistä hankkia ravintovalmennus?

Ravintovalmennusta tarjoaa mm. rekisteröity ravitsemusterapeutti tai muu pätevä terveydenhuollon ammattilainen.

Tavallisesti lihasten kasvatukseen tai tehokkaaseen rasvanpolttoon tarkoitettu ravintovalmennus ostetaan kuitenkin personal trainerilta tai paikalliselta kuntosalilta.

Yksi vaihtoehto on myös ostaa nettivalmennus, jonka on laatinut alan pätevyyden omaava ravitsemusterapeutti.

Erityyppiset ruokavaliot, joita voi noudattaa valmentajan avulla

Ihmiset ajattelevat usein, että heidän on noudatettava tiettyä ruokavaliota, mutta näin ei välttämättä ole. On olemassa monia erilaisia ruokavalioita, joita voi noudattaa valmentajan avulla.

Viimeaikoina ketogeeniseen ruokavalioon keskittynyt ketovalmennus on ollut varsin suosittu ruokavaliovalmennus, muita ruokavalioita ovat mm.

  • 5 aterian päivän ruokavalio
  • Kalorirajoitettu ruokavalio
  • Vähähiilihydraattinen ja proteiinipitoinen ruokavalio
  • Kasvisruokavalio
  • Dukanin ruokavalio- Välimeren ruokavalio

Valmentajasi ei kuitenkaan sanele, mitä ruokavaliota sinun tulisi noudattaa. Sen sijaan hän keskustelee kunkin ruokailusuunnitelman eduista ja haitoista, jotta voit päättää, mikä on sinulle sopiva

Mitä hyötyä ravintovalmennuksesta on?

Ravintovalmennus tarjoaa useita etuja

Ensimmäinen on sen joustavuus ruokavaliotyypin ja ateriatiheyden suhteen. Jotkut valmentajat saattavat esimerkiksi noudattaa 5 aterian ateria-a, kun taas toiset saattavat suositella kolmea ateriaa ja kahta välipalaa.

Se tarjoaa myös tukea, jota asiakkaat tarvitsevat siirtyessään kohti terveellisempää elämäntapaa. Koska ravintovalmennus räätälöidään sinun erityistarpeidesi mukaan, se voi olla sinulle merkityksellistä, vaikka palvelussa omaksuttaisiinkin yleinen lähestymistapa.

Lopuksi ravintovalmennus kannustaa kohtuullisuuteen ja auttaa nauttimaan rakastamistasi ruoka-aineista.Kuljetusaika, valmistelu ja ruoanvalmistus ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka määrittävät ruokavalion soveltuvuuden

Ne voivat auttaa sinua kehittämään terveellisen suhteen ruokaan. Kun työskentelet kohti terveellisempiä elämäntapoja, on helppo tuntea puutetta ja himoita tiettyjä ruokia

Ravintovalmentajat keskittyvät kuitenkin tekemään pieniä muutoksia ruokailutottumuksiisi sen sijaan, että noudattaisit äärimmäistä suunnitelmaa. Ne auttavat sinua tekemään parempia valintoja ilman, että sinun tarvitsee poistaa tietyt elintarvikkeet kokonaan ruokavaliostasi.

Mitä odottaa ravintovalmennuksen aikana?

Tyypillinen ravintovalmennus kerta kestää noin 60 minuuttia, ja sen rakenne on joka viikko sama

Valmentajasi kysyy ensin, miten olet voinut edellisen tapaamisen jälkeen. Hän keskusteleenykyiset ruokailutottumuksesi, ruokamieltymyksesi ja elämäntapamuutokset, joita olet tehnyt viimeisen viikon aikana

Tämän jälkeen valmentajasi arvioi edellisen punnituksen tai kehonmittauksen tulokset. Sen jälkeen hän voi antaa sinulle uuden harjoitusohjelman, joka perustuu näihin tuloksiin

Lopuksi valmentajasi pyytää sinua arvioimaan motivaatiotasoasi. Se on varmistaa, että jatkat työskentelyä tavoitteidesi saavuttamiseksi, ja antaa sinulle motivaatiota ja kannustusta, jota tarvitset menestyäksesi

Valmentajasi kysyy, mitä edellisellä viikolla tapahtui ja miten edistyt tällä hetkellä. Sen jälkeen hän auttaa arvioimaan tuloksiasi ja mukauttaa ruokavaliotasi sen mukaisesti, ennen kuin hän tarkistaa, miltä sinusta tuntuu jatkaa.

Viimeiset ajatukset

Ravintovalmennus on palvelu, joka auttaa sinua saavuttamaan laihdutus- tai terveystavoitteesi. Valmentajasi auttaa sinua suunnittelemaan ateria-aikataulusi ja neuvoo, millainen ruokavalio sopii elämäntapoihisi, mieltymyksiisi ja tavoitteisiisi.

Erilaisia ruokavaliotyyppejä ovat esimerkiksi 5-ateria päivässä, kaloripitoinen, vähähiilihydraattinen ja proteiinipitoinen, kasvissyöjä ja Dukanin ruokavalio.

Tyypillinen valmennuskerta kestää noin 60 minuuttia, ja se rakentuu samalla tavalla joka viikko. Valmentaja arvioi edistymistäsi, mukauttaa ruokavaliotasi sen mukaisesti ja tarkistaa, kuinka motivoitunut olet jatkamaan työskentelyä tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Ravintovalmennuksella on monia etuja muihin laihdutusmenetelmiin verrattuna, kuten joustavuus, motivaatio ja maltillisuus

Jätä kommentti