Miten valita sopiva verkkovalmennus

Nettivalmennus on nykyään yksi suosituimmista valmennusmuodoista. Tämän takia verkosta löytyy nykyään kymmeniä erilaisia verkkovalmennuksia, joka on kuluttajan kannalta tietenkin loistava asia.

Verkkovalmennus on edullinen ja hinta-laatu suhteeltaan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kalliin personal training valmennuksen hankkiminen.

Laadukas verkkovalmennus mahdollistaa tavoitteissasi onnistumisen, kun valmentajan suunnittelema ohjelma sekä valmentajan tuki ovat koko valmennuksen ajan käytettävissäsi. Ainoa mitä verkkovalmennuksen noudattamiseen vaaditaan, on toimiva verkkoyhteys, sekä mobiililaite tai tietokone.

Moni verkkovalmennus tarjoaa myös valmennettaville oman keskustelupalstan, kuten Facebook ryhmän, jossa kaikki saavat tukeaan toisiltaan, niin ruokavalioon kuin treeniin liittyvissä kysymyksissä.

Jos haluat löytää itsellesi parhaan verkkovalmennuksen, tässä artikkelissa muutama kysymys, jolla pääset alkuun.

Mitkä ovat tavoitteesi?

Jotta verkkovalmennus sopii täydellisesti juuri sinulle ja maksimoit kehityksen, tulee sinun asettaa itsellesi realistiset tavoitteet. Verkkovalmennuksella tulisi olla myös vain yksi päätavoite, kuten painon pudotus.

Tavoitteet kannattaa pitää yksinkertaisena. Moni valmentaja neuvoo, että jos sinulla on runsaasti aikaa muutoksen saavuttamiseksi, sitä haastavamman päätavoitteen voit antaa itsellesi.

Jos esimerkiksi haluat kasvattaa lihasta ja laihtua, täytyy muutokselle antaa jopa muutama vuosi aikaa. Sen sijaan tavoitteesi on pudottaa muutama kilo painoa, voit ottaa ainoastaan sen päätavoitteeksi ja ostaa tätä tavoitetta tukevan lyhyen verkkovalmennuksen.

Monesti jo pientenkin tavoitteiden saavuttaminen nostaa huomattavasti motivaatiota. Jos esimerkiksi motivaatiota suuriin muutoksiin ei ole, kannattaa kokeilla ostaa lyhyt ravintovalmennus, jonka avulla pudotat muutaman kilon painoa ja saatat huomata että ehkä voisin haastaa itseäni enemmän ja polttaa vielä enemmän rasvaa tai kasvattaa lihasmassaa.

Miten haluat treenata?

Ennen kuin ostat verkkovalmennuksen, kysy itseltäsi millä tavoin haluat treenata ja miten usein.

Sopivan verkkovalmennuksen löytämisen kannalta on ensisijaisen tärkeää olla rehellinen itselleen. Jos valitset sellaisen verkkovalmennuksen, jossa liikuntaa on liikaa, voi käydä niin, ettet pääse tavoitteisiisi.

Jos et halua treenata kuntosalilla, verkkovalmennus joka on suunniteltu lihasmassan kasvatuksen maksimointiin ei todennäköisesti sovi sivulle. Tällöin parempi vaihtoehto on hankkia kotitreeni valmennus.

Oletko aloittelija vai harjaantunut?

Jos olet vasta aloittamassa treenaamista tai kysymyksessä on ensimmäinen yrityksesi polttaa rasvaa ja laihtua, kannattaa suosiolla hankkia verkkovalmennus aloittelijoille.

Jos verkkovalmennus ei vastaa omaa osaamistasoa, et todennäköisesti tule saamaan sillä parhaita mahdollisia tuloksia.

Ei kannata myöskään ajatella, että valmennukset olisivat tarkoitettu vain aloittelijoille, sillä näin ei missään nimessä ole! Myös harjaantuneemmat urheilijat käyttävät useasti valmennuksia, mm. juoksuvalmennus on tästä hyvä esimerkki.

Kuinka pitkä verkkovalmennus

Verkkovalmennuksia on saatavilla eri pituisina, jotkut kestävät viikkoja ja jotkut kuukausia.

Eli kuinka kauan haluat olla valmennettavana? Tämä kysymys on suoraan linjassa omien tavoitteiden kanssa. Jos haluat ensin polttaa rasvaa ja sitten kasvattaa lihasta, kannattaa varautua ostamaan pitkään jatkuva verkkovalmennus

Jos tavoitteesi ovat lyhyitä, nopea verkkovalmennus on varmasti sinulle sopiva.

Varmista sopiiko verkkovalmennus sinulle

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan verkkovalmennuksen, varmista, että tutustut siihen huolella ennen ostopäätöksen tekemistä. Varmista erityisesti se, että treenitapa oikea sekä valmennus vastaa päätavoitetta.

Tärkeää on myös huomioida onko kyseinen verkkovalmennus tarkoitettu miehille vai naisille. Miesten ja naisten anatomia ja treenitapa eroaa toisistaan, joten nettivalmennus naisille ei todennäköisesti ole hyvä vaihtoehto miehille optimaalisen kehityksen kannalta.

Varmista verkkovalmennuksen alkamispäivämäärä

Moni verkkovalmennus järjestetään ryhmissä, jolloin niillä on tietyt aloituspäivämäärät.

Varmista siis, että verkkovalmennuksen aloituspäivämäärä sopii juuri sinun kalenteriisi. Tavoitteiden kanssa ei kannata kuitenkaan odotella kuukausia, jos seuraava valmennus alkaa esimerkiksi vasta puolen vuoden päästä, kannattaa valita joku toinen verkkovalmennus.

Jätä kommentti