Juoksuvalmennus

Juoksuvalmennus on loistava tapa motivoitua ja saavuttaa tavoitteesi. Halusitpa sitten laihtua, treenata maratonille tai parantaa kestävyyttäsi, olitpa sitten uusi juoksija tai juossut jo vuosia, juoksuvalmennus voi antaa sinulle kaiken, mitä tarvitset tasosi nostamiseksi .

Netistä löytyy monia hyviä juoksuvalmentajia, jotka tarjoavat uskomattomia jouksuvalmennuksia kohtuulliseen hintaan.

Mutta mitä pitää osttaa huomioon, jos haluat ostaa juoksuvalmennuksen?

Tässä artikkelissa kaikki, mitä tulee tietää ennen juoksuvalmennuksen hankkimista.

Mikä on jouksuvalmennus

Juoksuvalmennus on palvelu, joka tarjoaa erilaisia valmennus- ja motivaatiovälineitä, jotka voivat auttaa sinua valmistautumaan tavoitteeseesi.

Jouksuvalmennuksessa tehdään yhteistyötä henkilökohtaisen valmentajan kanssa, jonka kanssa sovitaan tapaamisaika joko henkilökohtaisesti tai verkossa ja joka antaa sinulle tarvitsemasi välineet ja tiedot.

Valmentaja saattaa kysyä tavoitteistasi ja kuntotasostasi ennen kuin hän päättää harjoitusmenetelmistä – esimerkiksi siitä, pitäisikö sinun keskittyä nopeuteen vai kestävyyteen vai olisiko parasta aloittaa kävelyllä. Ohjelmat vaihtelevat yksilön ja hänen tavoitteidensa mukaan, mutta on olemassa joitakin menetelmiä, joita voidaan soveltaa useimpiin juoksulajeihin.

Juoksuvalmennuksen hyödyt

Juoksuvalmennuksella on monia etuja sekä aloitteleville että kokeneille juoksijoille.

Henkilökohtaiset valmentajat motivoivat sinua koko harjoittelun ajan, mikä on erityisen hyödyllistä, jos olet aloittamassa juoksemista , koska sinulla on joku, joka rohkaisee ja opastaa sinua alussa.

Aluksi juoksuvalmennus voi olla hieman ylivoimaista, koska siihen liittyy paljon tietoa, joten on erittäin tärkeää, että sinulla on joku, joka on valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja huolenaiheisiisi.

Oikean valmentajan pitäisi myös auttaa sinua asettamaan saavutettavissa olevia tavoitteita, jotka sopivat kuntotasoosi.

Erityyppiset juoksuvalmennukset

Juoksuvalmennukseen on tarjolla useita vaihtoehtoja, kuten:

Yksilövalmennus – tämä on usein paras vaihtoehto, koska voit keskustella tavoitteistasi ja työskennellä sinulle sopivaan tahtiin. On tärkeää löytää joku, jolla on aikaa sinulle ja joka sovittaa aikataulunsa sinun aikataulusi mukaan.

Ryhmätreenit – nämä parantavat motivaatiotaja ne voivat olla myös kustannustehokkaampia.

Virtuaalivalmennus – tämä on erinomainen valinta, jos haluat treenata yksin, mutta haluat juoksuvalmentajan tuen.

Saatavilla on nettivalmennus, jotka sisältävät videoita ja opetusohjelmia, jotka auttavat sinua saavuttamaan asettamasi tavoitteen.

Käytännön näkökohtia valmentajan hankkimiseksi

Budjettisi – juoksuvalmennus ei ole edullinen harrastus, ja kustannukset vaihtelevat tavoitteistasi riippuen. Voit maksaa useista istunnoista tai valita sen sijaan yksilöllisen harjoittelun

Kokemus – vaikka halvin valmentaja saattaakin houkutella sinua, on tärkeää, että hänellä on pätevyys ja että hän ymmärtää juoksun kaikki osa-alueet.

Saatavuus – selvitä, milloin valmentaja on käytettävissä ja varmista, että voit sovittaa harjoittelun heidän aikatauluunsa.

Joustavuus – jos etsit juoksuvalmentajaa, on tärkeää, että hän on joustava ja avulias. Haluat työskennellä sellaisen henkilön kanssa, joka kuuntelee tarpeitasi ja auttaa sinua saavuttamaan asettamasi tavoitteet.

Oikean valmentajan pitäisi auttaa motivoimaan sinua, ei vain tarjota koulutusta. Heidän pitäisi motivoida sinua saamaan juoksustasi kaikki irti, tarjota sinulle käytännön työkaluja ja tietoa, jotka auttavat sinua tässä, ja olla joustavia lähestymistavaltaan tarvittaessa.

Virtuaalivalmennus on erinomainen vaihtoehto juoksijoille, jotka haluavat kaikki säännöllisen valmennuksen edut ilman, että heidän tarvitsee poistua kotoa. Räätälöidyt suunnitelmat ja videot ovat käytettävissä milloin tahansaja sopii aikataulusi mukaan.

Valitse valmentaja, jolla on kokemusta pitkän matkan juoksusta ja joka osaa räätälöidä ohjelmansa juuri sinulle sopivaksi. Joustavuus on myös tärkeää, kun etsit juoksuvalmentajaa, sillä juoksu on kova laji silloinkin, kun asiat sujuvat hyvin!

Mitä juoksuvalmennus maksaa?

Juoksuvalmennus voi olla kallis valmennus, mutta on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat kaikille budjeteille.

Yksilövalmennus maksaa yleensä enemmän kuin ryhmävalmennus, ja virtuaalivalmennus on usein edullisin vaihtoehto. Voit myös löytää verkkovalmennusohjelmia, jotka sisältävät videoita ja opetusohjelmia, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Tarkemmat kustannukset riippuvat sijainnistasi, mutta sinun on varauduttava maksamaan:

Juoksuvalmennus – noin 20-30 euroa per sessio. Tämä maksu kattaa myös ravitsemus- ja psykologiset istunnot, jos ne sisältyvät valmentajasi tarjoukseen.

Pituusjuoksuohjelmat – hinnat vaihtelevat ohjelman pituuden ja keston mukaan. Hinnat alkavat noin 50 euroa, mutta voi helposti ylittää 500 euroa kuukaudessa.

Virtuaalinen juoksuvalmennus – tämä on halvin vaihtoehto. Hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta noin 10 euroonkuukausittaisesta tilauksesta.

Nettivalmennukset – Nettivalmennukset ovat suhteellisen edullisia, tavallisesti tälläinen valmennus maksaa noin 50€

Mitä juoksuvalmennus sisältää ?

Valmennuspaketit vaihtelevat tavoitteestasi ja budjetistasi riippuen, mutta useimmissa tapauksissa saat käyttöösi seuraavat palvelut:

  • käytännöllistä tietoa ja neuvoja harjoittelusta ja ravitsemuksesta
  • Kunto- ja juoksutestit
  • Tavoitteidesi mukaan räätälöityjä harjoituksia
  • Motivaatiota ja kannustusta sähköpostien tai videoiden muodossa joko verkkosivuston tai sosiaalisen median sovellusten kautta.

Juoksuvalmennus on tehokasta, koska se tarjoaa sinulle kaikki tarvitsemasi välineet, joita tarvitset kehittyäksesi, mukaan lukien motivaatio, tuki, kuntoarvioinnit ja räätälöityjä koulutusohjelmia. Juoksuvalmennus on loistava tapa saada juoksustasi kaikki irti ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Jätä kommentti