Arena

Ajankohtaista

Teemun tarina. - 60 kg!

Teemu, kertoo, miten täydellinen elämäntapamuutos tehdään!

Teemu Vappula on tehnyt uskomattoman työn, ja vain reilun 1,5 vuoden aikana. Lue tämä hieno, inspiroiva tarina ja ota mallia. Teemun blogiin voit tutustua tästä: Mieskuntoon.com. 
 “Toukokuussa 2013 olin fyysisesti huonossa kunnossa. Flunssat vaivasi, oli aina vähän väsynyt olo. Liikunta ei paljoa napannut. Painoa oli todella paljon. Voin siis huonosti fyysisesti.

Olin syönyt mitä mieleni teki, liikkunut jos huvitti. Useimmiten ei huvittanut. Lähtötilanne oli karsea. Työni on aika pitkälti toimistotyötä, liikkumista töissä on lähinnä portaitten nousu aamulla toimistohuoneeseen, sitten kahvin hakeminen keittimestä. Työskentelen IT-alan tehtävissä kuntasektorilla.

Toukokuussa sain tehtyä itselleni henkisen niskalenkin. Tähän oli monta syytä. Ensinnäkin, oma olomuotoni ärsytti minua. En saanut hankittua sellaisia vaatteita mistä pidin ja fyysisen huonovointisuuden lisäksi yleinen jaksamattomuus alkoi vaikuttaa kaikkeen elämään.

Esimieheni sanoi minulle: "Teemu, olet aika paljon lihonut, pitäisikö sinun tehdä asialle jotain?"

Se ärsytti minua tavattomasti. Hän suositteli erästä Turun alueella toimivaa personal traineria. Menin häntä tapaamaan, koko tilanne oli ärsyttävä, osin nolokin, turhaan. Kyseinen personal trainer sanoi, että jos treenaat näin ja syöt hänen ohjeiden mukaan, kesällä painat 10 kiloa vähemmän. En uskonut sanaakaan. Sitten hän kysyi, että oletko valmis elämäntapamuutokseen, mutisin vastaukseksi, että olen, vaikka en tiennyt mitä asia tarkoittaa.

Siitä se lähti, elämäntapamuutos. Monen asian sain opetella uusiksi. Miten syödä oikein ja puhdasta ravintoa. Miten liikunnan saa mielekkääksi osaksi arkea. Olen tyytyväinen tähän päätökseen. Nyt olen pudottanut painoa noin 60 kiloa ja nyt kehitän lihasmassaa. Tavoitteeni ovat korkealla.

Perustin blogin. Se on muotia. En tosin siksi, vaan halusin tehdä omista tavoitteistani julkisia. Lihava Teemu on tehnyt elämäntapamuutoksen. Sekin kannatti. Koko blogi ja sen suosio yllätti.

Liikunnasta ja hyvästä ravinnosta on tullut minulle hyvin tärkeä asia. Minulla on nyt liikunnallisia harrastuksia, söin mielestäni hyvin. Paino putosi säännöllisesti. Kun oli kerran mistä pudottaa. Voin
mielestäni paremmin kuin koskaan.

Monet ovat kysynyeet minulta, että miten sinä voit syödä noin, eikö tunnu pahalta kieltäytyä kaikesta. Kuinka väärässä he ovatkaan. Kieltäytyminen on ollut lähinnä makeisista, leivästä ja kaikesta missä on lisättyä sokeria. Olen suosinut puhtaita raaka-aineita ja lähellä tuotettua tai luomua, milloin se on mahdollista.

Tärkeintä elämäntapamuutosprosessissa on oma päätös. Sen jälkeen kaikki ei ole tosin helppoa. Olisi niin vaivatonta tehdä sellainen elämäntapamuutos, jota noudattaa ajoittain. Siinä tulisi huijattua,
lähinnä itseään. Muutos aiempaan voi olla suuri, kuten se itsellänikin oli, mutta ajan kanssa sitä myös oppii olemaan itselle armollinen.

Elämä ei ole vain suorittamista, elämä on elämistä varten ja sinä päätät sen, miten haluat elämäsi käyttää. Minä päätin, että haluan elää terveellisesti ja näyttää mallia lapsille tai en ainakaan halunnut olla huonona
mallina. Suurin kompastuskivi olet sinä itse.

Mikäli ystäväsi ovat tehneet vastaavan muutoksen, ole tukena. Itselläni on ollut vaikeita päiviä, on tiettyjä asioita, joita itseni tekee kovastikin mieli. Mutta nämä ovat niitä tilanteita, joissa vaaditaan ymmärrystä, aika pian lähimmäisesi ymmärtävät, että mitä sinulle voi tarjota ja mitä ei. Samoin omalla luovuudella saa esim.
työmatkojen ruokailut mietittyä järkevästi. Ystävien tuen lisäksi vaaditaan myös selkärankaa. Sinun pitää osata kieltäytyä asioista, jotka eivät sinulle sovi tai edistä projektiasi. Jos sorrut sellaisiin, aina on seuraava päivä.

Muutosprosessissa on tärkeää olla itselle armollinen, mutta äärimmäisen päättäväinen. Sillä ne tulokset syntyvät.

Ruokailuun liittyvät asiat eivät ole yksinkertaisia. Itse valmistun ravintovalmentajaksi keväällä 2015, oma elämäntapamuutos on antanut ymmärtää sen, että aika paljon saa liikkua, että se kumoaa vääränlaisen ruokailun, jos peruslähtökohdat eivät ole kunnossa. Ruoalla on vähintään 80% merkitys painonhallinnassa. On kurja seurata kovaa treenaavia, jotka eivät kehity juuri vääränlaisen syömisen takia. Yksi ruokavalio ei vaan sovi kaikille eikä viralliset suositukset valitettavasti seuraa aina luotettavasti tutkittua tietoa.

Elämäntapamuutokset eivät aina onnistu, itseasiassa aika harvoin onnistuu. Itse olen kohdannut tämän projektin aikana monenlaisia asioita. Monet saattavat olla kateellisia ja kyseenalaistavat koko projektin, ehkä kysyvät koska tuo dieettisi oikein loppuu. Suosittelen lämpimästi hakeutumaan samanhenkisten ihmisten seuraan. Itsellä tämä meni siihen, että olen kuntosalilla töissä ja vedän siellä sisäpyöräilytunteja. Ystävien tuki on projektissa tärkeää, ellei sitä saa, moni asia on vaikeampi.

Muutos on aina pelottava asia, itse et välttämättä omaa muutostasi huomaa. Itse huomasin, että kilojen karistessa, ihmisten suhtautuminen minuun muuttui. Ne on pieniä asioita. Ne voivat tulla esille työyhteisöissä, ystävien ja kavereiden välisisssä kanssakäymissä, mutta myös vastakkainen sukupuoli voi sinut huomioida erilailla.

Kukka Laakso kysyi syksyllä 2014 minulta, että haluanko mukaan Alku-ohjelmaan. Minä ensin asiaa mietin vähän kriittisesti, en oikein koskaan ole ymmärtänyt erilaisia dieettejä. Nyt sellainen oli tarjolla. Ei maitoa, ei viljatuotteita. Mikä muuttuisi? Lähdin mukaan ja se kannatti.

Sain omaan ruokailuuni aivan uudenlaisen rytmityksen. Selkeitä ruokia, tietty määrä vuorokaudessa. Ei välipaloja ja välipalan välipaloja. Itsessäni olen huomannut selkeän muutoksen. Ensinnäkin: ruokailurytmi toi huomaamattani päivääni rytmiä. Kyse oli siis myös suuremmasta asiasta. Oma vointini on ollut aivan loistava. Vatsa toimii hyvin, olen jatkuvasti virkeä. Pystyn treenaamaan vielä kovempaa, en kärsi maitotuotteiden aiheuttamasta limanerityksestä kovien treenien yhteydessä. Pelkkiä plus-merkkisiä asioita.

Sami Sundvik ja Kukka Laakso sekä muu Alku-ryhmän porukka ovat tukeneet hienosti ryhmäläisiä, myös minua. On aivan eri, jos ryhmässä on ihminen, joka haluaa pudottaa muutaman kilon, kymmeniä kiloja tai sitten liikunnallinen tausta on erilainen. Itse hämmästyin siitä, että Alku-ohjelma sopii kaikenlaisille ihmisille. Ruokailu on osin pelkkää matematiikkaa.

Alku-yhteisö on myös ollut hyvä tuki. Yhteisöllisyyttä ei voi luoda keinotekoisesti, se on asia, joka syntyy, jos on syntyäkseen. Ryhmän tuki on merkittävä asia. Itselle Alku on tuonut paljon hyvää.”

Onko nyt sinun vuorosi onnistua? Tästä pääset Teemun blogiin ja tästä pääset Alkuun


02.01.2015 19:303 vuotta sitten

Alku-valmennus, tutkitusti toimiva!


Teetimme kyselyn Alku-valmennukseen osallistuneille. Kyselyyn vastanneista:
 

– 61 % kertoi vireystason parantuneen

– 35 % koki unen laadun parantuneen

– 65 % kertoi vatsan ja suoliston kunnon parantuneen

– 66 % raportoi vähentyneestä makeanhimosta

– 64 % kertoi mielialan parantuneen

– 39 % kertoi ihon kunnon parantuneen

Järkevän ruokavalion rakentaminen ei ole rakettitiedettä, eikä sen noudattaminen ole vaikeaa! Lue lisää Samin blogista Iltalehdestä.  

17.12.2014 16:383 vuotta sitten

Miran tarina: -10 kg, 8 viikkoa


Mira lähti mukaan ensimmäiseen Alku-valmennukseen elokuussa 2014. Paino putosi nopeasti 10 kiloa, jonka jälkeenkin jatkui hyväntuulisena ja helppona. Mira: 


“Olen todella tyytyväinen Alkuun. Ruoan kanssa kun työskentelen, tämä on ainoa missä oikeasti on hävinnyt kilot ja fiilis on muutenkin mahtava. Alku on helppo. Ja se, että tuloksia syntyy nopeasti, auttaa jatkamaan.

Energiaa riittää eikä ole yhtään nälkä, kun pitää tiukasti kiinni ruoka ajoista. Olen pitänyt tiukasti kiinni siitä, mitä saa syödä ja mitä ei, en ole soveltanut mitään. En luopuisi tästä mistään hinnasta!!! Enkä aio lopettaa, tämä on uuden elämäni uusi ALKU.

Olisin voinut maksaa tästä olotilasta vaikka tuplat. Joten kiitos teille Kukka ja Sami <3
Ylistyssanoja olis vaikka kuinka ja monta, mutta kuvat puhukoot puolestaan!” 

Tässä Miran muutos Alku-valmennuksen myötä. Huikeaa! Onnittelut!  

 

20.11.2014 11:053 vuotta sitten

«««««««»»»»»»»